Equus Mundi® för hästar

Equus Mundi® innehåller örter som är parasitkontrollerande, stödjer njurar och lever, örter som är blodrenande och andra som hjälper mag/tarm-balansen. Equus Mundi är dessutom ekologisk.

Equus Mundi® är vår egen framtagna blandning bestående av enbart ekologiskt odlade och vilt växande örter Örternas egenskaper

Vid användandet av dessa produkter (dvs under den tid man ger kuren) är det viktigt att man håller hästarna på en begränsad yta så att man har möjlighet att mocka ur hagen. I annat fall kan man få en återinfektering av parasiter och produkten får inte den önskade effekten.

Vi förstår att stall/lösdrifter inte alltid har möjlighet att sköta hagarna. Om så är fallet kan Equus Mundi® ges fem dagar varje månad istället för fem dagar var tredje månad.

Man ska komma ihåg att örterna förutom den tarmhygieniska effekten har en allmänstärkande effekt på hästens hälsa.

Idag följer jag ca 250 hästar som använder örtblandningar (verm-x och Equus Mundi) i avmaskande syfte. Det fungerar i de allra flesta fall bra!Ibland kan man behöva ge en extra kur och ibland ingen alls. Hästarna är alla individer så mängden örter och längden på kuren individanpassas efter hästens och gårdens förutsättningar.

Har hästen en pågående infektion behöver denna behandlas först innan örtkuren fungerar.

De allra flesta vet idag att vi behöver arbeta förebyggande för att resistensproblematiken inte ska skena, att kemiska medel inte påverkar bara mag/tarmbalansen utan också miljön träcken hamnar i. Därför måste vi alla ta vårt ansvar och inte använda kemi i onödan, för hästarnas och miljöns skull.

 

 

 

När ni köper örter av oss delar vi gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet av produkterna

Anki Olofsson, Dr Mikrobiologi