Equus Mundi®– Hur använder jag örtblandningen ?

Equus Mundi håller mage och tarm i balans och är vår egen framtagna blandning bestående av enbart EKOLOGISKT odlade eller vilt skördade örter.

Örterna i blandningen är hackade och några pulveriserade för att erhålla bäst smaklighet och effekt. Det bästa sättet att hålla borta parasiter är ett bra immunförsvar. Equus Mundi innehåller örter som stödjer immunförsvaret och är parasitkontrollerande. Endel örter stödjer njurar och lever, andra örter är blodrenande och stödjer lymfsystemet och andra som hjälper mag/tarm-balansen.

500 g räcker i 25 dagar häst / 50 dagar ponny vid avmaskande kur och dubbelt så länge vid utrensande kur.

Dosering: 20 g (1/2 dl) per dag, häst, och 10 g (2 msk) per dag , ponny/islandshäst 

När hästen/ponnyn börjar äta Equus Mundi för första gången rekommenderas en 10 dagars kur om hästen har mindre än 500 epg blodmask. Vid högre mängd behöver kurens längd individanpassas . Detta gäller även vid förekomst av spolmask. Vid förekomst av bandmask rekommenderas en 30 dagars kur. Kontakta oss gärna för råd och uppföljning. Vi rekommenderar att ta ett träckprov före Ni börjar ge Equus Mundi samt ett uppföljande träckprov 3 veckor efter avslutad kur.

Rekommendation

…… Avmaskande kur, Antal dagar …….. Dos…………..per dag

…….Utrensande kur, Antal dagar………. Dos……………per dag

Övrigt

 

Tack för att du valde Equus Mundi ! Ett mumsigt, stärkande och miljövänligt sätt att hjälpa hästar att hålla nere parasitmängden. Jag hoppas att du och din häst ska bli nöjda.

Hälsningar Anki