Hästar & Livet

5. sep, 2021

Har din häst en obalans i tarmen ? då kan den behöva en detox/utrensning/avgiftning.

Syftet är att rensa ut slaggprodukter och på så sätt stärka organ och immunförsvar.

Många av de slaggprodukter som finns i kroppen bildas i tarmen. Dålig matsmältning kan orsakas av för lite magsyra i magsäcken, för lite matsmältningsenzymer från bukspottkörteln, obalanserad tarmflora och långsam tarmpassage. Om slaggprodukterna inte rensas ut läcker de vidare ut i blodet och belastar resten av kroppen, varje cell och organ. Levern och njurarna hinner inte med att rensa ut dem utan de lagras då i vävnaderna.

Symtom som kan uppstå är svullnader, inflammation, trötthet, klåda, stelhet och ömma muskler och leder, matsmältningsproblem, illaluktande träck samt olika typer av hudproblem.

Det är bra att göra en detox en eller två gånger per år, allt efter behov, för att ge kroppen en chans att återhämta sig och rensa ut slaggprodukter. Att skapa balans och energi.

Equus Mundi ekologiska örtblandning fungerar, som en detox för kroppen, hjälper immunförsvaret och gör sig av med parasiter. En kombination av härliga ekologiska örter som finns i två blandningar. Vi hjälper gärna till att svara på frågor om hur du använder produkten mot parasiter och obalans i kroppens reningssystem.

Produkten hittar du här Equus Mundi

Bra att veta: Vilka är hästen reningssystem ?

Tarmsystemet

Levern

Galla

Lymfa

Njurar

Huden

Hals

Bronker

Lungor

Näsa

Bihålor

 

 

 

28. aug, 2021

Att vara med hästar är en spirituell och själslig resa och en möjlighet att bli sitt bästa jag.
Hästar har en helande/läkande förmåga och en fantastisk styrka i att vara närvarande i nuet. De känner våra energier, hur vi mår och känner oss. De lär oss hur vi kan se och känna av oss själv. Vi lär oss även känna in hästen och att kommunicera. När vi får tillit och respekt från hästen och vårt förhållande blir lätt, roligt och meningsfullt vet vi att vi vuxit som människor, det är stort.
Essensen i filmen speglar hur vi arbetar med vår lilla flock och människor, hur vi ser på hästen, naturen och världen i övrigt.
I filmen deltar människor med olika syfte att möta hästar.
Bearbeta sorg
Läkare som vill kunna möta patienter på ett bättre och djupare plan
Med en känsla av utanförskap
Läka kropp och själ....anledningen kan vara många

Vill du starta din själsliga resa tillsammans med vår flock är nästa Heart to heart kursstart 11 - 13 juni 2022.
Endast 6 platser
Anmälan till kontakt@hastohusdjurslabbet.se

26. aug, 2021
TRÄCKPROVTAGNING på hösten är årets viktigaste lilla hälsotest. Varför ? jo det säger mycket om status på immunförsvaret. Har hästen mycket mask är immunförsvaret sänkt tex av en mikrobiell infektion. Vintern är en tuff period för hästen och då vill vi ju att den ska må så bra det går när vi går in i denna period.
 
Kod 101 Grundanalys
För den vanliga rutinkontrollen på den enskilda hästen. Påvisar de vanligt förekommande mag-tarmparasiterna blodmask (för att urskilja den stora blodmasken krävs odling, kod 106), spolmask och fölmask. Svaret kommer som ett EPG-tal, ägg per gram träck, som avgör om avmaskning är nödvändig. (För analys även av bandmask se utökad analys, kod 103).
Pris
239:- per häst (1-2 hästar)
225:- per häst (3-10 hästar)
200:- per häst (11hästar och fler)
Kod 103 Utökad analys
Påvisar förekomst av de flesta mag-tarmparasiter blodmask, spolmask, fölmask men även bandmask. Viktigt, plocka gärna bollar från olika träckhögar ( t ex från samma dag eller två dagar i rad) för att öka chansen att hitta bandmaskägg, dessa utsöndras inte homogent.
Pris
420:- per häst (1-6 hästar)
Kod 105 Total analys
Som kod 103, utökad analys, samt odling, kod 106. Påvisar förekomst av de flesta mag-tarmparasiter inkl bandmask, stora och lilla blodmasken, spolmask och fölmask. Viktigt vid denna analys är att plocka träckbollar från olika träckhögar t ex från samma dag eller två dagar i rad för att öka chansen att hitta bandmaskägg, eftersom de inte utsöndras homogent.
Pris
620 :-
Kod 106 Odling för att utesluta förekomst av stora blodmasken
Det är extra viktigt att ta reda på om det finns förekomst av stora blodmaskar eftersom de är betydligt farligare än den lilla blodmasken. Det går inte att skilja stora- och små blodmaskar åt med andra analyser än odling. En odling kan göras oavsett antal epg blodmask. Ange på följesedeln om ni önskar individuell odling eller samlingsprov (max 5 hästar). Observera att svaret från odlingen tar 2-3 veckor.
Pris
200:-
 
 
 
 
 
 
 
 
22. aug, 2021
Veckans vara: Ekologisk Lakritsrot
Lakritsrot växer vild i Sydeuropa och västra Asien. En mycket gammal kulturväxt som kan odlas i sydligaste Sverige.
Lakritsroten stöttar mjälte, mage, lever och lungprocessen
Lakritsrot innehåller ett ämne, glycyrrhizin, som liknar kortison, har en slemlösande effekt som är bra vid hosta, astma, och luftvägsinfektioner. Stöttar immunförsvaret via mjälten
Välkänd som botemedel vid halsbränna och magsår och får hormonerna i balans igen.
Använda växtdelar: Rot och stoloner (utlöpare), skalade eller oskalade och torkade.
Innehållsämnen: Saponinen glycyrrhezin, uppbyggd av aglykonen glycyrrhitin och 2 molekyler glukuronsyra. Flavonoiderna liquiritosid och isoliquiritosid. Östrogent ämne.
Medicinsk verkan: Slemlösande, upphostningsbefrämjande, lätt laxerande, urindrivande inflammationshämmande, kramplösande. Läkande effekt på magsår betingas främst av flavonoiderna.
Användning: Vid hosta, bronkit, magsår, långvarig sjukdom, dåligt immunförsvar, stelhet i muskulatur med påverkan på kotor och leder orsakad av en mjältförsvagning. När en individ varit belastad av en infektion mer än 6 månader uppstår en försvagning av mjälten.
 
Finns även som tinktur till oss människor
 
Lakritsrot av högsta kvalite´ hittar ni i vår webshop
 
19. aug, 2021
 
Nu njuter hästarna fortfarande av sommaren och betet, en tid då de i naturen äter upp sig och stärker sig inför vintern.
Det är en myt att hästen inte kan ha höga värden av parasiter, framförallt blodmask utan att det syns på hästens päls och hull.
Vintern är den tuffa tiden för hästen och därför är träckprovet inför vintern extra viktigt så att inte immunförsvaret sänks ytterliggare av parasiter. Om en häst har mycket mask är immunförsvaret sänkt av en anledning, tex en infektion av virus eller olika mikroorganismer.
Välkommen att kontakta oss för råd eller med era träckprov.