Hästar & Livet

11. okt, 2021

Denna bok rekommenderas till alla som vill ha en frisk hund. För att vi ska kunna ge våra hundar rätt sorts mat som de inte bara överlever på utan frodas av behöver vi förså vad hunden är för varelse och vilka näringsbehov den har. Varg och hund är mycket nära besläktade. Så nära att den fysiologiska skillnaden är obefintlig.

Foderindustrin har skapat definitionerna komplett, balanserat och helfoder. Man kom tidigt på att om man berikar en steril, näringsfattig blandning av animaliska- och vegetabiliska skräpprodukter med vitaminer och mineraler kan man öka försäljningen genom att skrämma hundägaren till att tro att utan helfoder äventyras hundens hälsa. Trots detta blir inte hundarna friskare utan sjukare. Veterinärernas väntrum fylls av hundar med magkatarr, läckande tarm, gallproblem, hudproblem, allergiska symtom.

Några av de som inte blir hjälpta av veterinären kommer till oss. Att ändra kosten är en stor del i läkningsprocessen utöver att balansera kroppens organ och mikrobiella belastningar. 

Frekvensanalys/ håranalys

Rådgivning

10. okt, 2021
Unghästvårtor
 
Fine killen Torsten har ätit Equus mundi i 6 veckor och nu är vårtorna borta
 
6. okt, 2021

Inget är en slump

 Att få vävaihop hästarna med mitt synsätt på inre ledarskap, helhetshälsa och andlighet har varit min dröm. Drömmen började växa när jag fortfarande var kvar på mitt gamla arbete.

Jag åkte till Stockholm under ett års tid för att utbilda mig till horse assisted coach och kände då i själ och hjärta att jag hamnat rätt och ville utveckla kommunikation både synlig och osynlig tillsammans med hästarna.

Vid den tidpunkten bestod flocken endast av friserhästen Elske och nordsvensken Enita. Känslan kom att jag behövde en flock om 5 för att skapa drömmen. Jag hade dock lovat stona att de aldrig skulle behöva lämna gården.

En dag sökte jag efter föl/unghäst hingst på blocket och hittade en annons angående en 7 månaders islandshingst med fin stam. Uppfödningen skulle avvecklas och denna lille röde var svårsåld eftersom han inte gick att få tag ute på stora betet eftersom han inte var van vid människor. Uppfödaren sa att vi var välkomna men ett 20 tal hade redan varit där och flera var intresserade men hästen gick inte att få tag på. Inte intresserad sa jag. Kunde inte sluta tänka på hästen och efter endel funderande och prat med min dotter lovade jag att vi i alla fall kunde åka dit och titta på honom om han inte var såld efter sportlovet.

Söndagen kom jag ringde, den röde namnlöse var inte såld och vi åkte dit. Uppfödaren tog med oss långt ut i en hage och plötsligt stod han och en häst till där…solen lös på honom och mot den vita snön såg hans röda man och päls ut att brinna. Han ser ut att heta Eldur sa jag, islänning som han var. Vi tre stannade och stod och pratade och så plötsligt närmade han sig. Lite i taget, nosade på min och dotterns händer. Stilla stod han och lyssnade. Känslan när vi började gå tillbaka ned mot stallbyggnaden och han följde efter var obeskrivlig. Han hade väntat på just oss. Uppfödaren var smått chockad.

Nu i efterhand är det så tydligt, han skulle till oss och vara en del i den flock där han nu är pappa till Ella och Eilifur.

På måndagen alltså dagen efter vi träffade och körde hem Eldur blev jag uppsagd på mitt jobb. Han kom i grevens tid. Sedan den måndagen, den 8 februari 2016 är Häst & HusdjursLabbet mitt enda levebröd. Inget är en slump

Vilken resa det är och har varit

2. okt, 2021
Alla hästar kan använda Equus Mundi.
För bästa resultat med individanpassad guidning från oss.
Har ni tänkt på att många kemiska medel är ett gift. Ämnena tar sig ut i blodbanan och påverkar levern.
Blodmask befinner sig i en del av sin cykel i tarmens slemhinna vilken kan bli mycket irriterad vid förekomst av mycket mask. Bandmasken sitter fast med sugkoppar och kan göra små sår och irritationer i slemhinnan.
Är det då lämpligt att använda kemi som dödar maskarna tvärt ? Vad som händer är att tarmfloran rubbas, sår och irritationer riskerar att förvärras och de toxiska ämnen som finns i maskarna riskerar att läcka ut i kroppen igenom den söndriga tarmslemhinnan.
Förstår ni nu hur kolik och fång kan uppstå ? Använder man därutöver kemi som tex metacam etc får man en ännu större belastning av lever, mage och tarm. Väldigt många hästar lider dessutom av magsår.
Hur kan Equus Mundi hjälpa till vid irriterad tarmslemhinna, för att rensa tarmen, detoxa kroppen ?
Det vet vi, kontakta oss gärna för råd
28. sep, 2021
Jag är glad att jag är nyfiken som hästar är, på så sätt har jag lärt mig otroligt mycket om deras natur.
Åtskilliga timmar har jag följt flocken på ängs- och skogsbete för att se vad de väljer att plocka och äta. Hästarna utforskar det som är nytt för att veta om det är bra eller dåligt för deras hälsa. I de allra flesta fall vet de vad som är bra för dem, men vid brist på mat eller om de stöter på ämnen som är beroendeframkallande slås deras inneboende "vetskap" om bra eller dåligt ur spel.
Riktig läkande medicin kommer från naturen inte ett labb. Har hästar möjlighet äter de örter, växter, blad och bark de behöver för att hålla sig friska.
En häst med ett starkt immunförsvar drar inte heller på sig parasiter i någon större mängd.
Varför riskera störa tarmfloran och att utlösa fång med kemiska medel när det fungerar alldeles utmärkt att stärka tarmens slemhinna, organ och immunförsvar helt på naturlig väg.
Vi vet hur
 
Equus Mundi - När hästen själv får välja